tirsdag 29. januar 2013

Marius sokker + dominant farge

Da Marius mønsteret begynte å bli populært igjen, var jeg ganske så sikker på at jeg ikke skulle hive meg på marius bølgen denne gangen. Jeg følte meg helt strikket ferdig med mariusmønster på 80-tallet. Men langsomt kom lysten sigene igjen til å strikke marius mønster. Det er et enkelt mønster uten lange fargeskift, og det er et stort pluss. Og ikke minst, det er et fint mønster.

De fleste har kanskje allerede fått det med seg, men et lite tips for å få mønsterstrikkingen jevn og fin, er å velge seg ut den fargen som skal være den mest dominante/mest synlige. I mitt tilfelle har jeg valgt den hvite fargen til å være den mest dominante fargen i mønsteret. Bortsett fra på de hvite stripene med mørke grå lus, der lot jeg den mørke grå fargen være dominant for å få lusene mer tydelig frem. De fleste holder vel trådene på samme finger, og i det tilfelle skal den dominante fargen ALLTID ligge på venstre side av de to trådene. Den skal uansett alltid være til venstre. Det lønner seg å være helt konsekvent på dette gjennom hele mønsteret for å få til et jevnt strikket mønster, men det vil nok være aller mest synlig når du strikker med annenhver farge som f.eks nederst på marius mønsteret på en genser. Hvis ikke vil den lyse fargen synes best noen steder, og den mørke fargen synes best andre steder. Og enda mer viktig er det om du strikker loddrette striper. Når du strikker loddrette striper kan du da velge om det er en den lyse eller mørke fargen som skal være dominerende. Et fint eksempel få det, kan du se på sokkene i bloggen til "Med Pinner".





Mønster: er hentet fra boken "Marius Strikkebok".
Garn: Perfect
Pinner: 3,5

tirsdag 22. januar 2013

Look alike lue

Det er aldri lett å ta bilder av noe som er svart. Luen er allerede gitt bort, så får ikke tatt nye bilder. Men dette er "Look Alike" lua fra VM i alpint 2009. Den er strikket med Freestyle på pinne nr.4,5
Mønsteret til luen kan dere finne her.

tirsdag 15. januar 2013

Barnehagegenser

Mønsteret heter barnehagegenser, men denne genseren er strikket i str 1-3 mnd, så blir ikke noe til barnehagebruk dette. Dvs genseren er strikket etter maskeantallet til str. 6-9 mnd, og mål etter 1-3 mnd. Originalen skulle strikkes i dobbelt alpakka, men det ville bli for varmt, så valgte å strikke med enkelt tråd Duo som er en blanding mellom bomull og merino.

Mønster: Barnehagegenser, mønsteret kan kjøpes her.
Pinner: 3,5 og 4
Garn: Duo
Vekt: 86 gram

mandag 14. januar 2013

Lue og sokker

Her er enda et par ting som ble påbegynt i fjor, men disse har blitt strikket ferdig nå i januar.

Den ene er "FWSS look alike" luen og ble påbegynt i desember med tanke på julegave. Men siden fargevalget visstnok var helt feil, ble den liggende isteden. Men det kan vel lett skje når en tar garn fra lageret sitt og ikke kjøper nytt. Selv liker jeg denne fargen veldig godt (fargen er finere i virkeligheten enn på bildet), men ser ikke ut i måneskinn med en slik lue på hodet. Denne får derfor ligge i gaveboksen til det dukker opp en eller annen som kan like denne fargen.

Jeg hadde ikke noe spesielt mønster til denne luen, jeg bare plukket opp litt tips her og der etter det jeg så andre gjorde. Jeg strikker veldig lite luer, så maskeantall sitter ikke helt i fingrene.
Men jeg ser fra lappen min jeg har lagt opp136 m på pinne 2,5
Deretter strikket 19 cm. (Det hadde ikke gjort noe om den hadde vært litt lenger.)
Felte så 4 forskjellige steder på luen, 2 masker ved hver felling. (1 m løs av, 2 sammen, den løse masken over).
Strikket til det var 12 m igjen, snurpet sammen og festet tråden.
Garn: Drops Alpaca

Candy sokkene ble påbegynt i sommer en gang. Som jeg har skrevet flere ganger tidligere (på den gamle bloggen), har jeg blitt lei av selvstripete sokkegarn, men har fortsatt flere nøster igjen i lageret mitt. Derfor blir det fortsatt strikket et og annet par for å få brukt opp garnet. Men fort går det ikke, dette paret ble påbegynt sist sommer en gang, og ferdig nå i januar..
Sokkene er strikket i Opal på pinne 2,5



lørdag 12. januar 2013

Prinseteppe og uglejakke

Prinseteppet ble ferdig rett før jul, men ikke vasket og blokket før denne uken. Tror dette er et av de fineste babyteppene jeg vet om. Det ble en del større enn jeg hadde trodd, men flott er det.
Jeg strikket det litt annerledes en mønsteret sier. Strikket en og en vinge/kant, men da jeg begynte på vinge nr.2, strikket jeg det samtidig sammen med den første vingen. Dermed slapp jeg sammensyingen til slutt. Den siste kanten rundt helt til slutt var lang og seig og tok sin tid, men heldigvis var mønsteret enkelt og lett å huske. Og sluttresultatet er bare helt lekkert.

 Til slutt et bilde som ble tatt i julen, før teppet ble vasket og blokket.
Mønster: Prinseteppet.  Mønsteret finner dere her eller her.
Garn: Duo
Vekt: 234 gram
Pinner: Nr.4

I romjulen ble det strikket en liten uglejakke, den ble ferdig på kvelden på nyttårsaften. Denne er strikket i str. 3 mnd.


Mønster: Uglejakke fra Sandnes Mix barn, hefte 0910 barn 0-6 år.
Garn: Sandnes mini duett
Pinner: 2,5 og 3
Vekt: 93 gram

fredag 11. januar 2013

Sminkepunger og dørkrans

Det har blitt lite blogging i det siste. Det var travle tider før jul, og etter nyttår har jeg ikke vært særlig hobbyfokusert. Men nå er det i ferd med å løsne igjen. :) 
Jeg får begynne med litt som jeg lagde før jul, så får resten komme etterhvert.

Det ble sydd et par sminkepunger rett før jul, som ble en ekstra julegave. Mønsteret til disse har jeg hentet fra boken Lappedrømmer  av Hilde Lien og Tina Eckeroth. Eneste forskjellen jeg har gjort, er at jeg syr på skråbåndet før glidelåsen, og ikke etter. Jeg har blitt veldig glad i denne fasongen, selv om jeg stort sett bruker mine til hobbyting.

Vi feiret jul og nyttår på hytta, og den forbindelse lagde jeg en dørkrans som vi hadde med oss. Tips og mønster til denne fant jeg i boken Julegleder av Tone Merete Stenkløv Miriam Nilsen Morken.